Rydze

Rydze

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skladniki w przepisie

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1 kg rydzów ugotować w osolonej wodzie. 1/2 szkl. oleju dać co rondelka, zetrzeć lub pokroić 3 cebule i dusić 10 minut (ma być zeszklona, nie rumiana). Następnie wlać do tego 1/2 szkl. wody, nie całe 1/2 szkl. octu, dodać 3 ziarenka ziela angielskiego, 3 liście laurowe, słoik przecieru, do tego dać trochę pieprzu mielonego i ugotowane i odcedzone rydze i poddusić 10 min. Wsypać do sloików i pasteryzować 40 minut (nie gotować).

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Adamorek

06.08.2011 20:26
dziś zebrałem pierwsze rydze w tym roku, mniam

Agnieszka172

17.09.2010 21:22
lubię rydze w jajecznicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat