Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z indyka po bolońsku
W rondlu roztopiłam połowę masła i zrumieniłam na nim mięso. Do obsmażonego dodałam resztę przyprawy \"danie ze smakiem\" i dolałam ok. 3/4 szkl. gorącej wody, dusiłam ok. 30 min.. W tym czasie na patelni rozgrzałam resztę masła i podsmażyłam na nim mieszankę surowych warzyw aż zaczęły lekko się rumienić. Przełożyłam je do podduszonego mięsa i dusiłam dalsze 10-15 min. a na patelnię wlałam posiekane pomidory (puszka 400g). Dodałam koncentrat oraz pesto czerwone i lekko całość podsmażyłam a następnie wlałam do rondla gdy warzywa zmiękły. Dodałam też pokrojony w plasterki czosnek osączony z zalewy. Całość dusiłam jeszcze kilka minut. Podałam z makaronem posypując posiekanymi listkami selera naciowego.