Wrap śniadaniowy jajko bekon

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    2
  • Szczypiorek cienki

    1 łyżka posiekanego
  • boczek

    3 plasterki
  • pomidor

    1/2
  • sól

  • pieprz

  • tortilla

    1
  • ser gouda

    2 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Wrap śniadaniowy jajko bekon foto
Tortillę podgrzewamy w piecyku elektrycznym lub piekarniku (wtedy konieczne jest owinięcie tortilli folią aluminiową, aby nie wyschła). Przygotowujemy sobie składniki wrapu: posiekany szczypiorek, starty na dużych oczkach żółty ser, boczek usmażony na chrupko i odsączony z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym oraz pomidora pokrojonego w kosteczkę i przyprawionego solą oraz pieprzem.
Krok 2 - Wrap śniadaniowy jajko bekon foto
Na łyżeczce masła smażymy jajecznicę z dwóch jajek ze szczypiorkiem. Do ciepłej tortilli nakładamy kolejno: jajecznicę, boczek, ser żółty i salsę pomidorową.
Krok 3 - Wrap śniadaniowy jajko bekon foto
Zaginamy dolny brzeg tortilli, a następnie składamy boki. Jemy na ciepło.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ssylwiaa 14.02.2014 16:24
mmm, smaczne ! ;)
IwonaDD 14.02.2014 15:19
królewskie śniadanie!
agnieszka131919 14.02.2014 10:45
pyszne śniadanko
Rafał10 14.02.2014 10:22
mmm dobre śniadanko :) Lepsze niż zwykłe kanapki!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat