waniliowe lody

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kremówki

    1/2 l
  • cukru

    100 g
  • żółtek

    5
  • wanilii

    1 laska
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kremówkę gotujemy z ziarenkami wanilii. Następnie ucieramy żółtka z cukrem na gładką masę. Dodajemy jeszcze ciepłą kremówkę do utartych żółtek i mieszamy, Następnie wlewamy do maszynki do lodów do połowy wysokości. Msa będzie nam się powiększać podczas kręcenia. Pozostawiamy z zamrażarce około 2-3 godzin, aż masz nam zgęstnieje. Pyszne lody.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
natii3624 09.05.2012 15:27
super! :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat