Truskawki z serem brie i sosem winny

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • truskawek

    250 dag
  • serek brie

  • czerwonego wytrawnego wina

    0,5 kieliszka
  • cukru

    łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Truskawki umyć, usunąć szypułki, osuszyć, pokroić w plasterki tak jak i ser brie, poukładać na talerzu. W rondelku rozpuścić cukier, dodać wino, podgrzewać, dopóki sos nie zgęstnieje, ostudzić, polać nim ser i truskawki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
maciek7 18.03.2012 19:17
super
Andzia1977 08.03.2012 23:14
ciekawe
jolaxa 21.07.2011 10:46
pycha
Grażyna13 12.04.2011 19:09
Pomysłowe !
kochanyptysiu 07.03.2011 14:56
baardzo fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat