Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sushi z łososiem, papryką czerwoną i awokado

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś filet 8 dag
papryka czerwona 1/4
awokado 1/4
wasabi do smaku
majonez 1 łyżka
nori 4
ryż do sushi 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: Sushi z łososiem, papryką czerwoną i awokado

Filet z łososia, paprykę czerwoną oraz awokado kroję w paski. Na macie układam glon matową stroną do góry. Na jego powierzchni nakładam ręką ugotowany ryż. Majonez mieszam z pastą wasabi. Tak przygotowaną pastą smaruję pasek na ryżu. Następnie na nim układam pocięte w paski warzywa oraz rybę. Zwijam roladkę dokładnie dociskając, aby składniki nam się nie rozleciały podczas krojenia. Zwinięte roladki kroję na 6 lub 8 części. Podajemy z sosem sojowym, w którym maczane jest sushi. Każdy kęs możemy przegryzać marynowanym imbirem, który ma za zadanie oczyścić kubki smakowe. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 13.01.2013 16:37
smaczne
gosia561 13.01.2013 08:21
nie jestem fanką, ale ładnie wygląda
Vanilla
Vanilla 13.01.2013 00:59
bardzo lubię
manaika 13.01.2013 00:18
takie składniki powinny mi posmakować!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak