Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos koperkowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywaru drobiowego 2 szklanki
śmietany 3 łyżki
natka koperku
mąki pszennej 2 łyżeczki
soli 1 szczypta
pieprzu 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Sos koperkowy

Do garnuszka wlać wywar drobiowy i zagotować. Odlać 0,5 szklanki wywaru i wymieszać ze śmietaną. Przelać do wywaru i energicznie wymieszać. Mąkę wymieszać w niewielkiej ilości wody i przelać do sosu aby się zagęścił. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Koperek opłukać i drobno posiekać. Wrzucić do sosu. Wymieszać i zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 25.10.2013 11:39
Uwielbiam sos koperkowy.
Kasia35 25.10.2013 09:01
pyszny sosik :)
gibli 25.10.2013 08:54
i ja lubię takie sosy:)
Barbara777 24.10.2013 22:44
lubie taki sos

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak