Sorbet z truskawek

Sorbet z truskawek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1\\2 kg dojrzałych truskawek

  • 1 szkl. wody

  • 1 niepełna szkl cukru

  • sok z 1/2 cytryny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Owoce miksujemy. Wymieszaną wodę z cukrem i sokiem z cytryny zagotowujemy a następnie a następnie mieszamy do rozpuszczenia cukru. otrzymany w ten sposób syrop studzimy i łączymy ze zmiksowanymi owocami. Masę przelewamy do plastikowego, płaskiego naczynia i wstawiamy do zamrażalnika na kilka godzin co pewien czas mieszając by masa równo się zamroziła.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

eli82

17.08.2010 10:38
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat