śniadaniowy przysmak z kaszy jaglanej

śniadaniowy przysmak z kaszy jaglanej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1 szkl kaszy jaglanej

  • 1 szkl. wody

  • 1 szkl. mleka

  • 1 łyżka masła

  • garść suszonych śliwek

  • 2 łyżki skórki pomarańczowej kandyzowanej

  • 1/2 łyżeczki cukru

  • 1 łyżka miodu

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Suszone śliwki płuczemy następnie moczymy w ciepłej wodzie by zmiękły, krpimy je na mniejsze częsci. Rodzynki również moczymy w wodzie. kaszę płuczemy i dorzucamy do garnka z gotującym się mlekiem wymieszanym z wodą. Po chwili dodajemy masło,cukier, a pod koniec gotowania suszone śliwki i pozostałe bakalie. Gdy kasza prawie wciągnie mleko, odstawiamy ja z ognia, przykrywamy i odstawiamy w ciepłym miejscu by doszłą. przed podaniem polewamy kaszę miodem lub posypujemy cukrem

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

stokrotka

21.04.2011 18:13
mniam...

romanrafal

08.01.2011 15:50
nie jadłem ,ale zrobię

iwona332

27.10.2010 11:55
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat