Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowy gulasz z indyka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z indyka 60 dag
papryka czerwona 1/2
cebula 1
pieczarki 30 dag
przecier pomidorowy 250 g
śmietana 30% 50 ml
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
olej do smażenia
pestki dyni garść

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowy gulasz z indyka

Cebule obieramy i kroimy w kostkę.
Podsmażamy na 2 lyżkach oleju. Dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę oraz pieczarki pokrojone w półplasterki. Dodajemy przyprawy i wszystko razem podsmażamy. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę, dodajemy do warzyw, podsmażamy. Następnie podlewamy wodą i dusimy ok 10 min.
Dodajemy przecier pomidorowy, pestki dyni i śmietankę, mieszamy.
Podajemy np z kaszą.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 18.04.2015 16:29
fajne połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak