Podgrzybki marynowane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1 l wody

  • łyżka soli

  • DO MARYNATY:3 szklanki wody

  • mała cebulka

  • 1 szklanka octu

  • 1 łyżeczka gorczycy

  • 1 łyżeczka pieprzu w ziarkach

  • 2 liście laurowe

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby dokładnie myjemy pod bieżącą ciepłą wodą. Do wrzącej wody dodajemy sól i wkładamy grzyby.Gotujemy 15 minut.Przygotowujemy marynatę - cebulkę kroimy w cienkie półtalarki, zagotowujemy wodę z octem i dodajemy cebulę, gorczycę, pieprz i laurowe liście, zagotowujemy.Grzyby nakładamy do wyparzonych słoi i zalewamy gorącą marynatą. Pasteryzujemy 15 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
wojtek10_89 03.12.2010 08:45
moja mama robi identycznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat