Pasta z makreli wędzonej z papryką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • strąka papryki czerownej

    1/2
  • strąka papryki żółtej

    1/2
  • łyżki posiekanej natki

    2-3
  • łyżki majonezu

    3-4
  • łyżeczka musztardy

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso ryby obrałam od kośćca, rozdrobniłam widelcem usuwając wszystkie ości - jeśli ktoś chce można zmielić, ale nie chciało mi się brudzić maszynki :-)
Papryki umyłam, oczyściłam z pestek i pokroiłam w drobną kostkę, dodałam do ryby. Dosypałam też drobno posiekaną natkę pietruszki, majonez, musztardę ( z prażoną cebulką), wymieszałam i doprawiłam jeszcze odrobiną soli i tabasco. Podałam na ciemnym chlebie z dodatkiem cudnych, żółciutkich pomidorków koktajlowych, które udało mi się kupić od znajomego działkowca :-)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agataw1990 06.07.2012 21:38
pomyslowe
Agnieszka/picola 03.11.2011 22:35
fajne
Agnieszka/picola 03.11.2011 22:35
fajne
Misia90 28.09.2011 08:49
ekstra
Marysia 28.09.2011 08:41
super
Karolina69 28.09.2011 08:38
fajne
pegaz 01.12.2010 13:11
rewelacja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat