Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
strąka papryki czerownej
1/2 -
strąka papryki żółtej
1/2 -
łyżki posiekanej natki
2-3 -
łyżki majonezu
3-4 -
łyżeczka musztardy
1
Przepis i sposób przygotowania Pasta z makreli wędzonej z papryką
Papryki umyłam, oczyściłam z pestek i pokroiłam w drobną kostkę, dodałam do ryby. Dosypałam też drobno posiekaną natkę pietruszki, majonez, musztardę ( z prażoną cebulką), wymieszałam i doprawiłam jeszcze odrobiną soli i tabasco. Podałam na ciemnym chlebie z dodatkiem cudnych, żółciutkich pomidorków koktajlowych, które udało mi się kupić od znajomego działkowca :-)
Komentarze (7)
Nie masz konta? Zarejestruj się