Panna cota malinowa

Panna cota malinowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 250 ml. mleka 2%

  • 500 ml śmietanki 30%

  • 250 ml. płynu z malin

  • 10 łyżeczek żelatyny

  • 2 łyżeczki cukru waniliowego

  • 2 łyzki cukru

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Panna cota malinowa

Wykonanie;

Śmietankę i mleko umieścić w jednym garnku i wstawić na mały ogień. Dodać cukry.
Do zimnego płynu malinowego wsypać żelatynę. Niech pęcznieje.

Jeżeli na brzegach garnka z gotującą się Śmietanką i mlekiem pojawią się małe pęcherzyki, należy zdjąć z ognia i wlać sok z malin z żelatyną. Mieszać, aż do rozpuszczenia się żelatyny.
Wlać do foremek i odstawić w chłodne miejsce.
Pisząc płyn z malin, mam na myśli coś w rodzaju kompotu o intensywnym kolorze. Może być posłodzony.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Margo1 17.04.2017 14:47
Moja ulubiona :)
Motorek 02.03.2017 08:57
wygląda pysznie
Edita 28.02.2017 11:38
ale pysznosci
aga3103 27.02.2017 22:46
Wygląda bardzo apetycznie, chętnie bym spróbowała :)
Bernadeta1 27.02.2017 20:08
wspaniały deserek
dodi 27.02.2017 19:08
ale bym zjadła
agaK. 27.02.2017 12:07
Super deser:)
Mniam 27.02.2017 11:16
Malinowa - jakie to pyszne!
mirosława4 27.02.2017 11:01
apetyczny deser
jan_mag 27.02.2017 10:33
Pyszne :) mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat