mrożona kawa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kawy rozpuszczalnej

    3 łyżeczki
  • wody

    100 ml
  • cukru

    2 łyżeczki
  • kremówki

    50 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kawę rozpuszczalną zalewamy 100 ml wrzątku. Następnie słodzimy cukrem i mieszamy, aż do jego rozpuszczenia. Kolejno ddoajemy słodka śmietankę, musi być dobrze schłodzona. nalewamy do szklanki. Kremówkę ubijamy na sztywna pianę i dekorujemy nią naszą kawkę. Możemy także włozyć kulkę lodów śmietankowych lub waniliowych. Polecam.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat