mrożona kawa

mrożona kawa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kawy rozpuszczalnej

    3 łyżeczki
  • wody

    100 ml
  • cukru

    2 łyżeczki
  • kremówki

    50 ml
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania mrożona kawa

Kawę rozpuszczalną zalewamy 100 ml wrzątku. Następnie słodzimy cukrem i mieszamy, aż do jego rozpuszczenia. Kolejno ddoajemy słodka śmietankę, musi być dobrze schłodzona. nalewamy do szklanki. Kremówkę ubijamy na sztywna pianę i dekorujemy nią naszą kawkę. Możemy także włozyć kulkę lodów śmietankowych lub waniliowych. Polecam.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat