Mamusina wariacja na temat wątróbki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbki

    1 kilogram
  • celubi

    6 sztuk
  • ogórków kiszonych

    5 sztuk
  • wody

  • majeranku Prymat

    do smaku
  • mąki

    do zagęszczenia
  • żurawiny

    garść
  • ostrej przyprawy bądź chili

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Watróbkę wrzucamy na patelnię i smażymy. Jak się troszkę podsmaży dajemy troszkę oleju i wrzucamy do tego pokrojoną cebulę. Podsmażamy. Dodajemy pokrojone ogórki kiszone. Wlewamy wodę i gotujemy. Dodajemy majeranku i ostrej przyprawy bądź chili. Zagęszczamy wszystko wsypując mąkę. Dodajemy żurawinę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
wiertlo102 01.05.2011 16:23
mniam
Katarzyna/kate1980 29.03.2011 17:41
z ogórkami kiszonymi? to musi być bardzo ciekawe :)
Magdalena80 25.03.2011 23:40
ja też lubię watróbki
ziutula 14.02.2011 00:56
wątróbkę lubię i ten przepis spróbuję...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat