Lassagne

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaronu lassaniegne

    4 płaty
  • mięsa mielonego

    30 dag
  • startego sera

    2 szkl.
  • cebul

    2 szt.
  • sól, pieprz

    do smaku
  • sos bollonesse

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso przesmażyć z drobno posiekaną
cebulą, doprawiając solą i pieprzem.
Gotowe należy zmielić na jednolitą masę z
dodatkiem 4 łyżek sosu. Płaty makaronu
przekładamy masą, posypujemy serem i
składamy. Czynność powtarzamy tak do
czterech warst. Na wierzch wykładamy sos,
można posypać serem i zapiekamy około 30
minut, tak żeby makaron był miękki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kupiska 02.10.2013 19:45
Nigdy nie robilam,wyglada smacznie
wedith1 30.11.2010 18:46
proste i smaczne
edyta18-20 23.10.2010 23:39
muszę wypróbować
gusia1000 21.10.2010 21:56
Pychota.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat