KREM Z PŁATKÓW RÓZY

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płatki dzikiej róży

    200 g
  • scukszony miód o delikatnym sm

    750 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Najważniejsze jest to , żeby przeznaczone na krem różne rosły w czystej okolicy. Niestety nie można ich umyć dlatego zbieramy tylko czyste płatki. Zmiksuj dokładnie płatki róż z miodem na jednolitą masę. Masę przełóż do wyparzonych gorących słoików i zakręć wyparzonymi nakrętkami. Przewróć dnem do góry i poczekaj do wystygnięcia słoiki muszą się zaciągnąć.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat