Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot truskawkowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawek 1,5 kg
cukru 3 szklanki
kandyzowana skórka pomarańczy
wody 1,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot truskawkowy

Truskawki szypułkujemy i myjemy. Do wyparzonych słoików wkładamy do połowy objętości umyte truskawki. Wodę zagotowujemy z cukrem i skórką pomarańczy. Gotujemy syrop. Następnie lekko schładzamy. Skórkę pomarańczową należy wyjąć. Wlewamy syrop do słoików z truskawkami.Pasteryzujemy ok 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwi 21.07.2013 16:10
pyszny kompocik
gusia1000 21.07.2013 15:53
Warto taki robić.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak