Kiełbasa zapiekana z gorgonzolą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa śląska

    2
  • GORGONZOLA

    5 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kiełbasę nacinamy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Gdy zacznie puszczać tłuszcz, wyjmujemy i posypujemy przyprawą do grilla z dwóch stron. Wkładamy z powrotem do piekarnika i pieczemy na złoty kolor. Po wyjęciu ciepłą kiełbasę smarujemy odrobiną gorgonzoli. Podawać z keczupem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grażyna13 01.02.2013 12:11
fajne połączenie :)
BernadettaP 28.01.2012 15:55
Poprosz? kawa?ek :)
marta1371 21.04.2011 22:11
jeszcze tego nie jadłam
Joanna108 03.12.2010 08:15
Uwielbiam gorgonzolę, ale nigdy nie jadłam jej z polską kiełbasą :).Spróbuję.
Zoso 08.11.2010 20:21
Ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat