jabłecznik

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • poniżej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

4 duże jabłka
2szklanki mąki mąki
250 g masła roślinnego lub innego tłuszczu
4 żółtka
szklanka cukru
1 łyżka śmietany
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka bułki tartej
1łyżeczka cynamonu
cukier puder do posypania

jabłką obieramy i tarkujemy na tarce o dużych oczkach.. mąkę rozdrobić z proszkiem do pieczenia i dodać potarkowane mało.. dodać żółtka i smietane i cukier wszystko zagnieść i podzielić na 2 części... jedną część ciasta ułożyć na dnie blaszki i posypać bułką tartą następnie ułożyć jabłka i połozyć drugą warstwę ciasta kiedy będzie upieczone posypać cukrem pudrem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Emilia21 13.09.2011 18:51
robiłam pyszne jest
Emilia21 13.09.2011 18:51
robiłam pyszne jest
agata1722 08.01.2011 15:23
spróbuje na pewno
MAR3STA 27.11.2010 23:46
lubię takie ciacho!
Emilia21 19.09.2010 19:40
świetne
Natalia/tubisiek 19.09.2010 08:20
bardzo fajne ciasto!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat