Gulasz z indyka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Marynata do mięsa

  • Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

    1 łyżka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżka
  • Majeranek suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • sos sojowy

    2 łyżki

Lista składników

  • mięso gulaszowe z indyka

    1 kilogram
  • cebula

    1 sztuka
  • por (biała część)

  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • groszek zielony

    1/2 szklanki
  • ketchup pikantny

    3 łyżki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżka
  • olej do smażenia

    2 łyżki
  • wywar warzywny

    1 szklanka
  • mąka

    1 łyżeczka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • sól do smaku

  • chili

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Gulasz z indyka foto
Mięso oczyścić z błon, pokroić w grubą kostkę. W misce wymieszać składniki marynaty, włożyć mięso, wymieszać i wstawić do lodówki na kilka godzin.
Krok 2 - Gulasz z indyka foto
Cebulę pokroić w kostkę, pora w półplasterki. Zeszklić na rozgrzanym oleju.
Krok 3 - Gulasz z indyka foto
Mięso włożyć do cebuli, razem chwilę smażyć. Dodać paprykę w proszku i dobrze przemieszać, uważać żeby nie przypalić papryki. Podlać wywarem i dusić do miękkości mięsa.
Krok 4 - Gulasz z indyka foto
Paprykę pokroić w paski i razem z groszkiem dodać do mięsa. Dusić do miękkości warzyw. Na koniec dodać ketchup i doprawić pieprzem, solą i chili. Zagęścić mąką rozmieszaną w niewielkiej ilości wody.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 03.12.2014 10:27
bardzo pyszne i syte danie :-)
aginaa 03.12.2014 08:03
pyszny obiadek
w mojej kuchni 03.12.2014 07:21
smakowite danie obiadowe..
Megg 03.12.2014 06:28
Super smaczny obiadek
Krzysztof15 03.12.2014 06:26
bardzo smaczny
IlonaAlbertos 02.12.2014 23:27
Świetny gulasz.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat