Gulasz z indyka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udziec z indyka

    1 kg
  • cebula biała

    2 sztuki
  • pomidor

    4 sztuki
  • marchew

    2 sztuki
  • warzywa mrożone

    20 dag
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • pieprz mielony

  • papryka mielona

  • Ziele angielskie całe Prymat

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • olej do smażenia

  • czosnek

    2 ząbki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Gulasz z indyka foto
Cebulę pokroić w kostkę podsmażyć na oleju dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, następnie marchew zetrzeć na tarce dodać mrożone warzywa lekko podsmażyć
Krok 2 - Gulasz z indyka foto
mięso pokroić w kostkę podsmażyć z jarzynami przyprawić do smaku dusić do miękkości na końcu dodać pokrojone w ćwiartki pomidory obrane ze skórki
Krok 3 - Gulasz z indyka foto
mąkę rozprowadzić z woda zalać mięso doprawić do smaku

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 15.08.2014 09:57
Często robię takie gulasze
Lidzia 07.03.2014 19:03
Lubię gulasz.
dodi 07.03.2014 16:09
smakowity gulasz

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat