Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z indyka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udziec z indyka 1 kg
cebula biała 2 sztuki
pomidor 4 sztuki
marchew 2 sztuki
warzywa mrożone 20 dag
papryka czerwona 1 sztuka
mąka pszenna 2 łyżki
sól do smaku
pieprz mielony
papryka mielona
Ziele angielskie całe Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
olej do smażenia
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z indyka

Kroki postępowania

1
Cebulę pokroić w kostkę podsmażyć na oleju dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, następnie marchew zetrzeć na tarce dodać mrożone warzywa lekko podsmażyć
Krok 1 - Gulasz z indyka foto
2
mięso pokroić w kostkę podsmażyć z jarzynami przyprawić do smaku dusić do miękkości na końcu dodać pokrojone w ćwiartki pomidory obrane ze skórki
Krok 2 - Gulasz z indyka foto
3
mąkę rozprowadzić z woda zalać mięso doprawić do smaku
Krok 3 - Gulasz z indyka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 15.08.2014 09:57
Często robię takie gulasze
Lidzia 07.03.2014 19:03
Lubię gulasz.
dodi 07.03.2014 16:09
smakowity gulasz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak