Gulasz z indyka.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso indycze

    80 dag
  • tłuszcz do smażenia

    2 łyżki
  • kostka rosołowa

    1 szt
  • cebul

    1 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • mąka

    2 łyżki
  • śmietana

    1 łyżka
  • Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat

    1/2 op.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso opłukać,osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w kostkę.Przełożyć do naczynia,dodać 1/2 op. Przyprawy do gulaszu Prymat,wymieszać i wstawić na noc do lodówki.
Rozgrzać tłuszcz,wkruszyć kostkę rosołową i dodać mięso.Obsmażyć mieszając,po czym dodać posiekaną cebulkę i czosnek,podlać wodą i dusić do miękkości.
Sporządzić mieszankę z pół szklanki wody,mąki i śmietany.Dodać do gulaszu,chwilkę podsmażyć.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (34)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Aannkaa82 04.03.2014 19:41
Indyka w formie gulaszu jeszcze nie jadłam ale chetnie bym spróbowała :)
Motorek 10.02.2014 15:50
bardzo dobre
RenataZ-et 23.01.2014 21:44
super gulasz
gosia56 06.01.2014 11:56
super jedzonko
plocia 01.01.2014 17:12
Taki gulasz to i ja chętnie zjadam na obiad
gacopierz23 26.12.2013 23:08
dobry obiad
Grazyna0211 11.12.2013 14:14
smaczne danie
Łukasz15 09.12.2013 09:13
Apetyczny gulasz
m1monika 15.11.2013 08:52
smaczny :-)
Seba 01.11.2013 07:42
pycha obiadek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat