Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z indyka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kukurydza w puszce 150 gram
fasolka czerwona w puszce 150 gram
papryka 1 sztuka
marchewka 2 sztuki
cebula 1 sztuka
mąka pszenna
sól
pieprz
olej do smażenia
bulion 1 kostka
indyk 700 gram
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżkeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z indyka

Do większego garnka wlać około 1 litr wody ( w zależności od ilości składników, woda troszkę się wygotuje) dodać kostkę rosołową i zacząć powoli gotować. Mięso podzielić na małe kawałki (kwadraciki), w misce przygotować mąkę do której wrzucamy pokrojone mięsa i obtaczamy go dokładnie. Następnie podsmażamy na patelni z rozgrzanym olejem. Jak już troszkę podsmażymy to wrzucamy go do gotującej się wody. Co jakiś czas mieszamy, żeby nie przywierało. Gotujemy na małym ogniu. Następnie kroimy cebulę, marchewkę i paprykę i dodajemy do gotującego się mięsa. Dodajemy paprykę i przyprawy. Sprawdzamy czy mięso jest miękkie. Jak już będzie to pod sam koniec dodajemy kukurydzę i fasolkę. Gotujemy jeszcze z 10 minut. Sprawdzamy czy nie trzeba jeszcze doprawić. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

emeslive 25.10.2012 19:29
Fajny przepis, podoba mi się.
Konczi 25.10.2012 19:20
wygląda bardzo zupkowo
jasiek 25.10.2012 19:01
smakowity ten gulasz drobiowy
jasiek 25.10.2012 19:01
smakowity ten gulasz drobiowy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak