Gulasz z indyka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kukurydza w puszce

    150 gram
  • fasolka czerwona w puszce

    150 gram
  • papryka

    1 sztuka
  • marchewka

    2 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • mąka pszenna

  • sól

  • pieprz

  • olej do smażenia

  • bulion

    1 kostka
  • indyk

    700 gram
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżkeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do większego garnka wlać około 1 litr wody ( w zależności od ilości składników, woda troszkę się wygotuje) dodać kostkę rosołową i zacząć powoli gotować. Mięso podzielić na małe kawałki (kwadraciki), w misce przygotować mąkę do której wrzucamy pokrojone mięsa i obtaczamy go dokładnie. Następnie podsmażamy na patelni z rozgrzanym olejem. Jak już troszkę podsmażymy to wrzucamy go do gotującej się wody. Co jakiś czas mieszamy, żeby nie przywierało. Gotujemy na małym ogniu. Następnie kroimy cebulę, marchewkę i paprykę i dodajemy do gotującego się mięsa. Dodajemy paprykę i przyprawy. Sprawdzamy czy mięso jest miękkie. Jak już będzie to pod sam koniec dodajemy kukurydzę i fasolkę. Gotujemy jeszcze z 10 minut. Sprawdzamy czy nie trzeba jeszcze doprawić. Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
emeslive 25.10.2012 19:29
Fajny przepis, podoba mi się.
Konczi 25.10.2012 19:20
wygląda bardzo zupkowo
jasiek 25.10.2012 19:01
smakowity ten gulasz drobiowy
jasiek 25.10.2012 19:01
smakowity ten gulasz drobiowy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat