Dżem jabłkowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kilo jabłek

  • szklanka cukru

  • trochę wody

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka obieramy, kroimy i wrzucamy do garnka z niewielką ilością wody. Mieszamy, gdy się rozpadną, dodajemy cukier, mieszamy i gotujemy do odparowania soku. Możemy go zapasteryzować w słoiczkach- około 20 min.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
romanrafal 21.02.2014 17:33
pyszny dżem
Habibi 23.07.2012 07:44
uwielbiam jabłkowe dżemy :)
ilka_86 01.04.2012 21:10
fajny przepis
barbara11561 05.03.2012 10:32
pysznie
m1monika 01.06.2011 08:19
pyszności
Joanna67 21.05.2011 14:46
ciekawy szybki sposób

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat