Czekolada z orzechami i migdałami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tabliczka czekolady mlecznej

    1
  • kilka orzeszków ziemnych

  • parę płatków migdałów

  • odrobina mleka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czekoladę roztopić w garnku z małą ilością mleka (mleko dolewamy, by czekolada się nie przypaliła, ale nie za dużo by nie była za rzadka). W pojemniczek/salaterkę lub podobne naczynie kładziemy orzechy i migdały, zalewamy czekoladą, gdy wystygnie wkładamy do lodówki by stwardniała.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justyna223 19.03.2012 18:36
no ta to jest nadziana orzechami:)
Mysiunia 21.01.2012 21:26
moja ciocia tak samo robi:) taka rozpuszczona i spowrotem zastygnięta czekolada jest bardziej delikatna - przynajmniej ja mam takie wrażenie :):)
romanrafal 04.05.2011 17:45
super
pacpaw 14.04.2011 21:01
ach te słodkości

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat