Ćwikła

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraków

    60 dag
  • startego chrzanu

    4 łyżki
  • kminku Prymat

    1 łyżeczka
  • cukru

    1 łyżeczka
  • octu winnego 3-procentowego

    0,75 szklanki
  • soli do smaku

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki umyć, ugotować ze skórką, następnie ostudzić, obrać i zetrzeć na tarce do jarzyn. Kminek zalać niewielką ilością wrzątku, odstawić na 20 min, odlać wodę i dodać do buraków razem z chrzanem, cukrem i octem. Wymieszać, doprawić solą, włożyć do słoika i odstawić na 24 godz. Podawać jako dodatek do dań mięsnych.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (21)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 28.03.2013 09:32
bardzo fajne buraczki
Pani Domu 02.10.2012 18:03
pyszne buraki
gosia29 16.08.2011 09:37
mój syn jest fanem wszystkiego co jest z buraczków, ja też, pychota
Edyta-25 24.06.2011 08:17
Pycha!
nikusonka 14.02.2011 23:20
moja ulubiona surówka do obiadu
AgaS10 29.01.2011 14:01
no ja wolę zasmażane na ciepło:)
szajba2 15.12.2010 15:57
do ziemniaczków i mielonego
patusia 28.11.2010 23:54
Nie lubię kminku ale na prawdę ciekawa propozycja z tym kminkiem w ćwikle :)
bami 11.11.2010 00:15
Najlepsza do kotletów mielonych, nie wyobrażam ich sobie bez ćwikły :)
jolaxa 24.10.2010 07:27
pycha do obiadu :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat