CURRY Z MIĘSA MIELONEGO

CURRY Z MIĘSA MIELONEGO

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Ok. pół kg mielonego mięsa wieprzowego, 2 średnie cebule, 3 marchwie, 4 łyżki oleju Wielkopolskiego, 3 pomidory, pół szklanki ro

    4-6
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obraną cebulę drobno posiekać, obraną marchew utrzeć na jarzynowej tarce o grubszych otworach.

Rozgrzać olej Wielkopolski i przesmażyć rozdrobnione warzywa, po czym dodać mielone mięso i smażyć wszystko razem 4 minuty.

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i posiekać jak najdrobniej, dodać do mięsa, wlać ok. pół szklanki wody, opłukane rodzynki. Dusić potrawę 30 minut.

Kiedy potrawa jest już gotowa dodać przyprawę curry, po czym jeszcze raz wszystko zagrzać.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat