Ciasto naleśnikowe szpinakowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak

    10 dag
  • mleko

    1 litr
  • woda gazowana

    2 szklanki
  • mąka

    4-5 szklanek
  • jajko

    3 sztuki
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ciasto naleśnikowe szpinakowe foto
szpinak płuczemy i rozdrabniamy
Krok 2 - Ciasto naleśnikowe szpinakowe foto
Mąkę łączymy z mlekiem, wodą jajkiem, solą i pieprzem. Miksujemy by miało jdnolitą konsystencję, dodajemy szpinak, jeszce miksujeny chwile.
Krok 3 - Ciasto naleśnikowe szpinakowe foto
DRozgrzewamy ok 1/5 szklanki oleju na patelni, dodajemy do ciasta. Mieszamy. łyżką do zupy wylewamy porcję ciasta na patelnie.
Krok 4 - Ciasto naleśnikowe szpinakowe foto
smażymy z 2 stron.
Krok 5 - Ciasto naleśnikowe szpinakowe foto
Świetnie komponuje się to ciasto z nadzieniem z sera fety-jogurtem greckim, szczypiorem i koprem.


Przepraszam za jakość zdjęcia, ale robiłem telefonem, bez lampy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat