Cevapcici

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielonw wołowo-wieprzowe

    500 g
  • przyprawa do cevapcici

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Mięso wymieszać z przyprawami oraz około 3 łyżkami mąki.

2. Uformować mięso na patyczkach do szaszłyka.

3. Smażyć na grillu, grillu elektrycznym lub patelni z rowkami.

4. Gotowe. Można podawać z ryżem, pieczywkiem lub frytkami, oraz sosem czosnkowym.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kielcok1 28.12.2011 16:13
super nazwa
iwona332 23.11.2010 13:05
super
Kate131 19.08.2010 08:21
fajne
aleida 07.06.2010 21:39
ja bym dodała jeszcze cebulkę/szalotkę i czosnek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat