Carpaccio z buraczków czerwonych

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki czerwone

    4
  • ser feta

    kilka kawałków
  • orzech włoski

    5
  • sezam

  • ocet balsamiczny

    3 łyżki
  • cukier

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Carpaccio z buraczków czerwonych foto
Buraki myjemy i zawijamy w folię. Pieczemy do miękkości przez 2 godziny w temperaturze 170 stopni.
Krok 2 - Carpaccio z buraczków czerwonych foto
Buraki obieramy.
Krok 3 - Carpaccio z buraczków czerwonych foto
Kroimy cieniutkie plasterki.
Krok 4 - Carpaccio z buraczków czerwonych foto
Ocet balsamiczny lekko podgrzewamy. Dodajemy cukier i mieszamy aby się rozpuścił.
Krok 5 - Carpaccio z buraczków czerwonych foto
Plasterki buraka posypujemy kawałeczkami fety i orzechami włoskimi. Dodajemy również prażone ziarenka sezamu. Całość polewamy octem balsamicznym. Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 19.02.2014 09:11
nie robiłam jeszcze
idealme 08.12.2013 10:38
pięknie zrobione :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat