Boczek pieczony

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • surowego chudego boczku

    80 dag
  • soli czosnkowej Prymat

    2 łyżeczki
  • rosołu wołowego KUCHAREK

    0,5 szklanki
  • majeranku Prymat

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek opłukać, osuszyć, skórkę naciąć w kratkę, a cały boczek natrzeć solą czosnkową i majerankiem. Następnie włożyć do brytfanny, podlać rosołem i piec przez 40-60 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 185°C.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (38)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Andysz 30.11.2012 16:46
świetny pomysł;]
Pani Domu 06.10.2012 10:33
apetycznie wygląda
Pani Domu 06.10.2012 10:33
apetycznie wygląda
berys18 05.08.2012 17:08
smakowicie wygląda
1j1o1l1a1 26.07.2012 16:15
smaczny1 zwłaszcza chudy :)
eewelina 14.07.2012 01:07
szkoda, że takie niezdrowe
berys18 07.05.2012 22:10
apetyczny
berys18 07.05.2012 22:10
apetyczny
berys18 07.05.2012 22:10
apetyczny
evita0007 27.06.2011 15:10
ale boczuś,mmm pychotka :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat