Choć aromatyczna i świeża zupa zachwyca intensywną barwą, to jednak warto ją nieco upiększyć. Dzięki temu z pewnością bardzo spodoba się i domownikom, i zaproszonym gościom.
Co będzie potrzebne, aby dekoracja się udała? Podstawą jest gęsta zupa. W tej roli świetnie sprawdzi się krem z pomidorów, cukinii lub dyni. Ogranicza nas tylko zawartość lodówki i ulubione smaki.
Ozdoby niczym z restauracji
Przed przystąpieniem do pracy, trzeba zaopatrzyć się w pustą butelkę z dzióbkiem, np. po ketchupie. Wypełniamy ją śmietaną 18% lub zielonym pesto i za jej pomocą rysujemy na powierzchni zupy okręgi. Następnie wykałaczką formujemy dowolny wzorek. Mogą to być np. serduszka.
To szybki i łatwy sposób na piękne ozdoby na zupie. Doskonale sprawdzi się także wtedy, gdy chcemy zachęcić małego niejadka do spożycia zdrowego, warzywnego kremu.