Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZOSTAŁY CI CIASTA PO ŚWIĘTACH?

W lodówce zalegają resztki ciast? Biszkopt nie wyrósł , a może z ciasta zrobił się zakalec? Nie musicie tego wyrzucać! Jest na to sposób! Bardzo smaczny!

SKŁADNIKI:

* pokruszone ciasta, ciastka, muffinki ( bez żadnych mas i kremów! ) – 400 g

* pokruszone herbatniki – 100 g

* mleko – 1/3 szkl

* cukier – 1/4 szkl

* posiekane orzechy- 1 garstka

* marmolada truskawkowa – ok. 150 g

* masło – 70 g

* olej do ciasta migdałowy – 1 łyżeczka

* kokos – do obtoczenia

 

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Pokruszone ciasta i herbatniki mieszamy ze sobą ( absolutnie nie muszą , nawet nie powinny być pokruszone na pył! ).

Mleko gotujemy na wolnym ogniu, dodajemy masło, lekko studzimy, a następnie wlewamy do ciast.

Dodajemy marmoladę, olejek migdałowy i posiekane orzechy ,  następnie wszystko razem ugniatamy na masę.

Z przygotowanej masy formujemy średniej wielkości kulki, a następnie obtaczamy w podprażonych wiórkach kokosowych.

Odstawiamy do lodówki do schłodzenia, a następnie zajadamy ze smakiem!

Pycha!

Smacznego!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak