Zestaw kolacyjny z jajem;)
Zestaw kolacyjny z jajem, parówkami i musztardą sarepską Prymat.
Parówki rozcinamy od końca na cztery części, nie przecinając ich do końca. Szczypiorek drobno siekamy. W kromce chleba wycinamy serce foremką o takim kształcie. Nieodzownym składnikiem dania będzie musztarda sarepska Prymat.
Parówki delikatnie doprawiamy odrobiną chilli. Na patelni rozgrzewamy olej układamy parówki i kromkę chleba, którą podsmażamy z jednej strony i odwracamy. Wbijamy jajo, przykrywamy i smażymy na małym ogniu. Smażymy również z obu stron serce, które wycięliśmy z chleba.
Chleb z jajkiem układamy na talerzu, posypujemy siekanym szczypiorkiem, doprawiamy solą i pieprzem. Obok układamy podsmażone parówki, których rozciete końcówki pod wpływem ciepła sie rozeszły na boki. Podajemy parówki z musztardą,z której robimy ozdobne kleksy. Dodatkiem jest również rumiane serce z chleba.