Wiosenne muffiny

Opublikowano: 14.05.2014
Autor: ewelinapac
Wiosenne muffiny
Muffiny to moje ulubione ciastka. Szybkie , proste i smaczne z jednego przepisu można zrobić kilka naprawdę różnych muffin.Do tego krem i mamy super deser.

Składniki:

  • 4 jajka
  • 1 szklanka cukru
  • 1 cukier waniliowy 
  • 3 łyżki jogurtu
  • 0,5 szklanki roztopionego masła
  • 3 szklanki mąki
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  •   300 ml śmietany 36 %
  • 0,5 szklanki cukru pudru
  • różowy barwnik
  • cukrowe  motylki  do dekoracji
 
Wiosenne muffiny
 
Wykonanie:
 
Jajka ubijamy na puszystą masę z  cukrem i cukrem waniliowym , dodajemy jogurt , masło i sok z cytryny. Ciągle ubijając dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia.   Papierowe foremki napełniamy poza połowę i pieczemy na złoty kolor ok 35 minut w 180 stopniach. 
Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, na puszysty krem pod koniec dodajemy barwnik .  Krem przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy przestudzone muffiny. Dekorujemy cukrowymi motylkami. 
                       Smacznego :)
prymat