Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Delikatne ciasto rabarbarowo-brzoskwiniowe

Bardzo lubię biszkoptowe ciasta z owocami, są takie delikatne i naprawdę smaczne . Dodatek owocowy dodaje im wspaniałą nutkę orzeźwienia. Dzisiaj ciasto z rabarbarem jedno z najlepszych, słodki delikatny placek w połączeniu z kwaskowatym rabarbarem

Składniki:

  •  5 jajek
  • 1 szklanka cukru
  • 0,5 szklanki oleju
  • 1,5 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 300 gram rabarbaru
  • 3 brzoskwinie
Wykonanie:
 
Białka miksujemy z cukrem , powoli dodajemy 
 
żółtka. Na koniec olej . Przesiewamy mąkę z
 
 proszkiem , dokładnie mieszamy. Ciasto wlewamy
 
 do formy. Rabarbar i brzoskwinie myjemy
 
, obieramy i kroimy w grubą kostkę. 
 
Na cieście układamy owoce, pieczemy 35 minut w 
 
180 stopniach. Podajemy posypane cukrem pudrem.
 
Delikatne ciasto rabarbarowo-brzoskwiniowe

 

Delikatne ciasto rabarbarowo-brzoskwiniowe

 

Delikatne ciasto rabarbarowo-brzoskwiniowe

 

Delikatne ciasto rabarbarowo-brzoskwiniowe

 

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak