Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wigilijne rolmopsy w zalewie octowej z rodzynkami

Przygotowania \"rybne\" do Świąt zaczynamy od przygotowania Rolmopsów w zalewie octowej z rodzynkami, gdyż muszą postać w zalewie około 1 tygodnia aby można było je postawić na Wigilijnym stole, na inne ryby przyjdzie jeszcze pora.Rolmopsy w zalewie octowej z rodzynkami Piotrek przygotowuje sam. Teraz powoli będą dochodzić do wymaganego smaku w słoju.
Wigilijne rolmopsy w zalewie octowej z rodzynkami
Przygotowania "rybne" do Świąt zaczynamy od przygotowania Rolmopsów w zalewie octowej z rodzynkami, gdyż muszą postać w zalewie około 1 tygodnia aby można było je postawić na Wigilijnym stole, na inne ryby przyjdzie jeszcze pora.
Rolmopsy w zalewie octowej z rodzynkami Piotrek przygotowuje sam. Teraz powoli będą dochodzić do wymaganego smaku w słoju.

Wigilijne rolmopsy w zalewie octowej z rodzynkami

Składniki:
  • 10 szt. matiasów,
  • 2 duże cebule,
  • 2 szt. ogórki kiszone,
  • 6 ziaren ziela angielskiego,
  • 3 szt. liścia laurowego,
  • kilka ziaren kolorowego pieprzu,
  • 2 łyżeczki cukru,
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 szkl. octu,
  • 6 szkl. wody,
  • 1 łyżka rodzynek

Matijasy wkładamy do miski i zalewamy na całą noc zimną wodą. Ogórki kroimy w ćwiartki i jeszcze na połówki,

Wigilijne rolmopsy w zalewie octowej z rodzynkami

śledzie osuszamy, układamy ogórka, zawijamy i przebijamy 2 wykałaczkami, ale tak by przebiły ogórki, układamy je w wysokim słoju.

Wigilijne rolmopsy w zalewie octowej z rodzynkami

Wodę z octem zagotowujemy, dodajemy cukier, cebulę pokrojoną w piórka i przyprawy, dodajemy rodzynki i obgotowujemy.

Wigilijne rolmopsy w zalewie octowej z rodzynkami

Po ostygnięciu zalewamy rolmopsy i zostawiamy w chłodnym miejscu. Na Wigilie będą super.

 


DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak