Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najnowsze przepisy Michela Morana. SPRAWDŹ

Świąteczna pieczona karkówka:

Mięso zawsze piekę na każde święta. Jest to przeważnie schab lub karkówka. Piekę je tylko nacierając przyprawami, olejem i podlewając niewielką ilością wody. Mięso podczas pieczenia nie wysycha i jest bardziej soczyste.

Świąteczna pieczona karkówka:

Mięso zawsze piekę na każde święta. Jest to przeważnie schab lub karkówka. Piekę je tylko nacierając przyprawami, olejem i podlewając niewielką ilością wody. Mięso podczas pieczenia nie wysycha i jest bardziej soczyste.
Świąteczna pieczona karkówka:

Świąteczna pieczona karkówka:

składniki:

  • ok. 2 kg karkówki wieprzowej bez kości
  • do smaku: sól, mieszanka ziół i przypraw Dary Natury, czerwona papryka, majeranek
  • 2 łyżki oleju

Umyte i osuszone mięso dokładnie nacieramy solą, papryką i majerankiem, na koniec posypujemy z każdej strony mieszanką ziół i przypraw Dary Natury. Skrapiamy olejem i wkładamy do lodówki na noc.

Mięso układamy na blaszce do pieczenia mięsa, tłuściejszą warstwą do góry. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st.C - po 30 min. obracamy mięso w blaszce za pomocą szpikulca, podlewamy gorącą wodą, ok. 1/2- 3/4 szkl. - pieczemy dalej ok. 30 minut, jeszcze 2 razy obracamy mięso co 15 min. Po wyjęciu z piekarnika odstawiamy mięso bez przykrycia do wystudzenia. Mięso doskonale smakuje na zimno jak i na ciepło.

Świąteczna pieczona karkówka:Świąteczna pieczona karkówka:Świąteczna pieczona karkówka:

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak