Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SERNIK NA ŚWIĘTA - WANILIOWY Z BUDYNIEM CZEKOLADOWYM

Przełożony czekoladową masą budyniową i mięciutkim ciastem tworzy wspaniałe trio , które zachwyci nie tylko wielbicieli serników! Miękki , puszysty , delikatny i niesamowicie łatwy!

SKŁADNIKI:

CIASTO:
– mąka – 2 szklanki
– proszek do pieczenia – 2 łyżeczki
– masło – 100 g
– cukier – 0,5 szklanki
– jajka – 2 szt

MASA BUDYNIOWA:
– mleko – 1 l
– budyń czekoladowy – 3 szt

MASA SEROWA:
– margaryna – 125 g
– serki homogenizowane – 600 g
– cukier – 0,5 szklanki
– jajka – 3 szt
– budyń śmietankowy – 1 op

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

CIASTO:

Zagniatamy mąkę przesianą z proszkiem , cukier , jajka i masło na gładkie ciasto.

Wykładamy na blachę ( 22 x 28 )

MASA BUDYNIOWA:

Budynie gotujemy wg. przepisu na opakowaniu.

Gorące wylewamy na ciasto.

MASA SEROWA:

Białka ubijamy z odrobiną soli.

Margarynę ucieramy z cukrem.

Stale ucierając dodajemy żółtka i serki homogenizowane.

Dodajemy budyń śmietankowy a na samym końcu ubitą pianę z białek.

Delikatnie wszystko mieszamy.

Przygotowaną masę rozkładamy na wystudzonym budyniu.

Pieczemy około 40 minut w 160C.

Studzimy.

Smacznego!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak