SKŁADNIKI:
CIASTO:
– mąka – 2 szklanki
– proszek do pieczenia – 2 łyżeczki
– masło – 100 g
– cukier – 0,5 szklanki
– jajka – 2 szt
MASA BUDYNIOWA:
– mleko – 1 l
– budyń czekoladowy – 3 szt
MASA SEROWA:
– margaryna – 125 g
– serki homogenizowane – 600 g
– cukier – 0,5 szklanki
– jajka – 3 szt
– budyń śmietankowy – 1 op
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
CIASTO:
Zagniatamy mąkę przesianą z proszkiem , cukier , jajka i masło na gładkie ciasto.
Wykładamy na blachę ( 22 x 28 )
MASA BUDYNIOWA:
Budynie gotujemy wg. przepisu na opakowaniu.
Gorące wylewamy na ciasto.
MASA SEROWA:
Białka ubijamy z odrobiną soli.
Margarynę ucieramy z cukrem.
Stale ucierając dodajemy żółtka i serki homogenizowane.
Dodajemy budyń śmietankowy a na samym końcu ubitą pianę z białek.
Delikatnie wszystko mieszamy.
Przygotowaną masę rozkładamy na wystudzonym budyniu.
Pieczemy około 40 minut w 160C.
Studzimy.
Smacznego!