Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SERNIK NA ŚWIĘTA - CZEKOLADOWY Z BRZOSKWINIAMI

Delikatne czekoladowe ciasto ala murzynek , połączone z obłędną serową masą i soczystymi brzoskwiniami. Fantastyczna całość , której smak zabiera nas wprost do 7 nieba! Polecam!

SKŁADNIKI:

CIASTO:

* mąka pszenna – 1 szkl

* jajko – 2 szt

* proszek do pieczenia – 1 łyżeczka

* masło – 125 g

* cukier – 0,5 szkl

* kakao – 2 łyżki

* woda – 3  łyżki

MASA SEROWA:

* ser biały dwukrotnie mielony – 500 g

* jajko – 2 szt

* cukier – 0,5 szkl

* budyń waniliowy – 60 g

* brzoskwinie z puszki – ok. 150 g

 

 

 

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Brzoskwinie odsączamy z syropu.

Kroimy na plastry.

CIASTO:

Miękkie masło ,cukier , kakao i wodę gotujemy na małym ogniu do połączenia, studzimy.

Dodajemy żółtka i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia – miksujemy.

Białka ubijamy na sztywną pianę , dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy.

Wlewamy do formy 20×24 cm wyłożonej papierem do pieczenia.

MASA SEROWA:

Zmielony ser miksujemy z jajka , cukrem i budyniem.

CAŁOŚĆ:

Do formy wylewamy ciemne ciasto.

Przykrywamy masą serową.

Układamy odsączone brzoskwinie.

Wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok. 50 minut.

Pozostawiamy do całkowitego ostudzenia!

Smacznego!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak