placki ziemniaczane

Opublikowano: 19.02.2011
Autor: teresa18
placki ziemniaczane
placki ziemniaczane zmieniały smak wraz z moim wiekiem.

W domu rodzinnym podawano je z cukrem i czarną zbożową kawą, były dość popularne i nawet nie myślałam o tym że można je jeść inaczej niż na słodko. W miarę upływu czasu człowiek szuka nowych smaków, będąc już na własnej kuchni serwowałam je dzieciom , miały do wyboru z dżemem lub cukrem. Dzieci też rosną, zaczęłam dodawać cebulę do ciasta i podawane były z ketchupem. Kiedyś syn, bez naszej wiedzy, nie poszedł do szkoły , abyśmy nie byli zli natarł ziemniaków na tartce o grubych oczkach, od tej pory inaczej nie robię są pyszne, nie trzeba dawać tyle mąki, placki są bardziej chrupiące, smaczniejsze. Teraz jadamy je z sosem czosnkowym lub  ukiszonym białym serem(ser musi być prosto od gospodarza) i wspominamy dzięki komu przeszły taką rewolucję.

prymat