mini przekąski karnawałowe

Opublikowano: 06.01.2013
Autor: teresa18
mini przekąski karnawałowe
pięknie się prezentują na stole, kuszą nas delikatną barwą i atrakcyjnym smakiem

mini przekąski karnawałowe

ZARÓŻOWIONE MINI TOSTY

150g śmietana 30%

2 łyżeczki chrzanu żurawinowego

1/2 jabłka

sok z cytryny

1 łyżeczka żelatyny

1/2 łyżeczki cukru

sól

kilka plastrów szynki

mini tosty

owoce żurawiny

Żelatynę moczymy w niewielkiej ilości zimnej wodzie , kiedy naęcznieje rozpuszczamy ją w 3 łyżkach goracej śmietany. Jabłko ścieramy na tarce i skrapiamy delikatnie sokiem z cytryny. Resztę śmietany ubijamy na puch, dodajemy chrzan żurawinowy, łyżkę jabłka, sól i cukier oraz żelatynę i mieszamy delikatnie ale dokładnie. Gotowy mus nakładamy łyżeczką na tościkach. Plasterki szynki przekrawamy na pół i zwijamy w rożki i układamy na tostach do środka wkładamy po żurawinie. Podajemy schłodzone co najmniej godzinę w lodówce.

prymat