ZARÓŻOWIONE MINI TOSTY
150g śmietana 30%
2 łyżeczki chrzanu żurawinowego
1/2 jabłka
sok z cytryny
1 łyżeczka żelatyny
1/2 łyżeczki cukru
sól
kilka plastrów szynki
mini tosty
owoce żurawiny
Żelatynę moczymy w niewielkiej ilości zimnej wodzie , kiedy naęcznieje rozpuszczamy ją w 3 łyżkach goracej śmietany. Jabłko ścieramy na tarce i skrapiamy delikatnie sokiem z cytryny. Resztę śmietany ubijamy na puch, dodajemy chrzan żurawinowy, łyżkę jabłka, sól i cukier oraz żelatynę i mieszamy delikatnie ale dokładnie. Gotowy mus nakładamy łyżeczką na tościkach. Plasterki szynki przekrawamy na pół i zwijamy w rożki i układamy na tostach do środka wkładamy po żurawinie. Podajemy schłodzone co najmniej godzinę w lodówce.