KARNAWAŁOWO - PĄCZKI KUKURYDZIANE CYTRYNOWE – BEZGLUTENOWE

Opublikowano: 06.01.2015
KARNAWAŁOWO - PĄCZKI KUKURYDZIANE CYTRYNOWE – BEZGLUTENOWE
Fantastyczne mini pączuszki o orzeźwiającym lekko cytrynowym smaku są świetnym pomysłem na karnawałową przekąskę!

SKŁADNIKI:

* ser biały półtłusty – 125 g
* mąka kukurydziana – 135 g
* duże jajko – 1 szt
* cukier – 40 g
* spirytus – 1 łyżeczka
* skórka cytrynowa – 1 łyżka
* proszek do pieczenia ( bezglutenowy ) – 1 łyżeczka
* sól – 1 szczypta
* olej do smażenia
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Jajka ubijAMY na puszystą masę razem z cukrem i skórką cytrynową.
Cały czas ubijając dodajmy po łyżce sera, a następnie mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i odrobiną soli.
W garnku rozgrzewamy olej i do gorącego wrzucamy nasze pączki odrywając łyżeczką po kawałku ciasta.
Smażymy na złoto.
Posypujemy cukrem pudrem!
Smacznego!

prymat