Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KARNAWAŁOWO - DONATY Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ

Z dodatkiem serka homogenizowanego , które po upieczeniu sprawia , że Donaty są niesamowicie kruche i delikatne. Biała czekolada , to taka kropka nad I , która sprawia , że Donaty nie tylko cieszą podniebienie , ale i oko ;)

 

SKŁADNIKI :

** mąka pszenna – 200 g

** proszek do pieczenia – 1 łyżeczka

** cukier – 50 g

** serek homogenizowany – 1 czubata łyżka

** olej – 4 łyżki

** mleko – 4 łyżki

** tłuszcz do smażenia

** biała czekolada + kolorowa posypka do dekoracji

 

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :

Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i cukrem.

Dodajemy mleko , serek homogenizowany i olej.

Wszystko razem dokładnie mieszamy i wyrabiamy gładkie ciasto.

Podsypujemy mąką i rozwałkowujemy na grubość ok. 1,5 cm.

Za pomocą szklanki wycinamy koła , a za pomocą kieliszka lub zakrętki dziurkę w środku.

Wrzucamy na mocno rozgrzany tłuszcz i smażymy na rumiano.

Odsączamy na papierowym ręczniku.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak