GAZPACHO

Opublikowano: 23.08.2012
Autor: teresa18
GAZPACHO
Sezon pomidorowy w pełni, pogoda przepiękna i palma w doniczce, czas na mały akcent hiszpański

GAZPACHO

przepis:

1,5 kg świeżych pomidorów

2 czerwone papryki

2 ogórki gruntowe

3 ząbki czosnku

2 łyżki oliwy

1 łyżka miodu

2 kromki chleba

sól

pieprz

Pomidory spażyć i obrać ze skórki, papryki oczyścić z gniazd nasiennych, ogórki obrać ze skórki. Wszystkie składniki zmiksować na jednolitą masę, następnie dodać zmiażdżony czosnek, oliwę, kromki chleba bez skórki, miód i jeszcze raz zmiksować. Doprawić pieprzem i solą-schłodzić. Podałam z szaszłykiem z żółtego i czerwonego pomidorka koktajlowego z listkiem bazylii.

 

Porcja jest dość spora, ale bez dolewki ani rusz.

 

GAZPACHO

 

prymat