Doradca Smaku logoandPrymat logo
Sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie. ZOBACZ

Bukiet smaków na przystawkę

Wspaniała przystawka lub ciekawy pomysł na eleganckie śniadanie bądź kolację.. Wybór należy do Was.. Tak smakowite pomidory nie rosną w naturze, to nasz wkład sprawia że ich wnętrze cieszy równocześnie i nasze wnętrze.. Farsz tak aromatyczny i smaczny, że chciało by się jeszcze i jeszcze.. Nadzienie tych tulipanów jest również wyśmienite jako pasta na kanapki lub farsz do naleśników.

Bukiet smaków na przystawkę

Składniki:

- 1 cebula

- 0,5 papryki

- 0,5 łyżeczki tymianku

- 1 duży ząbek czosnku

- 2 łyżki oleju

- 8 kostek szpinaku mrożonego tj. ok 250 g

- 100 g twarogu

- sól, pieprz do smaku

- 6 małych pomidorków paprykowych

Do dekoracji

- szczypiorek i pietruszka






Pokrojoną w kostkę cebulę, paprykę i czosnek zeszklić na i oleju razem z tymiankiem. Następnie dodać brykiety szpinaku i dusić pod przykryciem aż szpinak się rozmrozi, dokładnie wymieszać. Ostudzić. Zawartość patelni zmiksować w melakserze lub blenderze z twarogiem. Posolić i popieprzyć do smaku. Pomidorki przekroić na krzyż, wydrążyć miąższ i nafaszerować powstałą pastą. Ozdobić szczypiorkiem i listkami np. pietruszki.

Aga20 10.11.2012 20:49
super;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak