Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bukiet smaków na przystawkę

Wspaniała przystawka lub ciekawy pomysł na eleganckie śniadanie bądź kolację.. Wybór należy do Was.. Tak smakowite pomidory nie rosną w naturze, to nasz wkład sprawia że ich wnętrze cieszy równocześnie i nasze wnętrze.. Farsz tak aromatyczny i smaczny, że chciało by się jeszcze i jeszcze.. Nadzienie tych tulipanów jest również wyśmienite jako pasta na kanapki lub farsz do naleśników.

Bukiet smaków na przystawkę

Składniki:

- 1 cebula

- 0,5 papryki

- 0,5 łyżeczki tymianku

- 1 duży ząbek czosnku

- 2 łyżki oleju

- 8 kostek szpinaku mrożonego tj. ok 250 g

- 100 g twarogu

- sól, pieprz do smaku

- 6 małych pomidorków paprykowych

Do dekoracji

- szczypiorek i pietruszka






Pokrojoną w kostkę cebulę, paprykę i czosnek zeszklić na i oleju razem z tymiankiem. Następnie dodać brykiety szpinaku i dusić pod przykryciem aż szpinak się rozmrozi, dokładnie wymieszać. Ostudzić. Zawartość patelni zmiksować w melakserze lub blenderze z twarogiem. Posolić i popieprzyć do smaku. Pomidorki przekroić na krzyż, wydrążyć miąższ i nafaszerować powstałą pastą. Ozdobić szczypiorkiem i listkami np. pietruszki.

Aga20 10.11.2012 20:49
super;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak