Składniki:
- 1 cebula
- 0,5 papryki
- 0,5 łyżeczki tymianku
- 1 duży ząbek czosnku
- 2 łyżki oleju
- 8 kostek szpinaku mrożonego tj. ok 250 g
- 100 g twarogu
- sól, pieprz do smaku
- 6 małych pomidorków paprykowych
Do dekoracji
- szczypiorek i pietruszka
Pokrojoną w kostkę cebulę, paprykę i czosnek zeszklić na i oleju razem z tymiankiem. Następnie dodać brykiety szpinaku i dusić pod przykryciem aż szpinak się rozmrozi, dokładnie wymieszać. Ostudzić. Zawartość patelni zmiksować w melakserze lub blenderze z twarogiem. Posolić i popieprzyć do smaku. Pomidorki przekroić na krzyż, wydrążyć miąższ i nafaszerować powstałą pastą. Ozdobić szczypiorkiem i listkami np. pietruszki.