Przyprawa tygodnia - Kurczak po staropolsku Prymat

13.10.2011
Przyprawa tygodnia - Kurczak po staropolsku Prymat

 

 

Dania z mięsem z kurczaka były lubiane już w czasach staropolskich. Amatorów dobrze przygotowanego mięsa drobiowego znaleźć można było w każdym polskim domu. Po dziś dzień kurczak jest stale obecny na naszych stołach, a różnorodność sposobów jego przyrządzania jest ogromna. Mięso z kurczaka jest przede wszystkim cenione jako źródło białka pochodzenia zwierzęcego o dużej wartości odżywczej. Niewątpliwe walory dietetyczne i smakowe mięsa drobiowego zdecydowały, że jest ono cennym produktem w codziennej diecie. 

 

Przyprawa do kurczaka po staropolsku stanowi doskonałe poszerzenie oferty przypraw do kurczaka. Jest to specjalnie skomponowana mieszanka przypraw, wśród których prym wiodą  popularne w Polsce szlacheckiej: majeranek, tymianek i kminek. Tak przyprawiony kurczak spełni wymagania każdego smakosza tradycyjnej, polskiej kuchni.

 

Przyprawa do kurczaka po staropolsku  polecana jest do mięsa drobiowego smażonego, duszonego oraz jako dodatek do sosów. Zalecamy nacierać nią kawałki kurczaka na początku przygotowania potrawy. 

 

1

Udostepnij:

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

lee-aa

13.10.2011 22:47
hahaha :) a ja właśnie w poniedziałek ją testowałam na świeżutkim kurczaku zagrodowym :) rzeczywiście pyszna
prymat