Przepis na grzane piwo lub wino

14.01.2011
Przepis na grzane piwo lub wino

Do garnka wlać 0,5 litra jasnego wina (półwytrawne lub półsłodkie) lub 0,5 litra jasnego piwa, wsypać Przyprawę do grzanego wina i piwa Prymat, wymieszać i podgrzewać do temperatury max. 60ºC, co jakiś czas delikatnie mieszając. Piwo może się delikatnie spienić. Należy uważać, aby nie zagotować grzanego napoju, bo zmętnieje i straci walory smakowe i rozgrzewające.

 

Udostepnij:

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

novita26

17.01.2011 22:36
uwielbiam grzańce

teresa18

15.01.2011 23:42
ja podgrzewam wino z plastrem pomarańczy i kilkoma gozdzikami

IZABELA29

15.01.2011 21:57
mój tata grzał piwko z cukrem ..

Agnieszka172

15.01.2011 20:36
lubię \"grzańce\"
prymat