Doradca Smaku II, odc. 26: Pierś z indyka z warzywami

17.02.2014
Doradca Smaku II, odc. 26: Pierś z indyka z warzywami

 

Indyk przez niektórych niesłusznie uważany jest za suche i twarde mięso. Dziś w programie ten mit został ostatecznie obalony. Sekret przyrządzenia smacznego indyka tkwi bowiem w szczegółach. Michel Moran po przyprawieniu mięsa najpierw delikatnie je podsmaża, następnie polewa tłuszczem z patelni i wkłada do piekarnika. Tak przygotowany indy na pewno będzie soczysty.

 

Czy wiesz, że... We Francji na  Święta serwuje się indyka faszerowanego kasztanami.

 

 

Aby zobaczyć przepis kliknij TUTAJ

 

10

Zapraszamy na Konkurs "Odkryj smak odcinka"

 

11

Udostepnij:

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Anonimowy

12.02.2015 20:17
Stronka działa extraa, jak wszystko w TVNie.. Przepisu brak....

Anonimowy

23.02.2014 18:13
szkoda ze przepisu brak

Anonimowy

22.02.2014 09:43
Dlaczego nie ma przepisu??? Gdy klilkam na odnośnik do przepisu przenosi mnie na stronę z przepisem udka faszerowanego :(

Renata9

17.02.2014 20:20
Fajnie, że jest II edycja konkursu, dzisiaj pierwsze pytanie i udało mi się trafić :-)
prymat